Ukázky fontů použitelných v Shoptetu

20. 11. 2020 | Shoptet tipy

Písma v Shoptetu

V rámci základního nastavení vzhledu na Shoptetu si máme možnost vybrat z 15 základních fontů. Můžeme si nastavit typ fontu pro nadpisy (názvy stránek, produktů, obsahové nadpisy) a typ fontu pro odstavcový text. Toto nastavení najdete ve „Vzhled a obsah › Editor › Výběr písma“.

Je ale škoda, že v rámci výběru písem není k dispozici náhled, jak bude v daném fontu text vypadat. A tak vám (pokud fonty neznáte) nezbývá, než zkoušet přepínat roletky, ukládat nastavení a dívat se, jak to na e-shopu vypadá.

Proto jsem se rozhodl zde prakticky vypsat ukázkové texty v jednotlivých fontech pro snazší orientaci. Jinak písmo vypadá, pokud jej použijeme v nadpisech a jinak v odstavcovém textu. Posuďte sami. 

Ukázky druhů písma v Shoptetu:

Exo 2 – ukázka fontu v nadpisu

Exo 2 ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Muli – ukázka fontu v nadpisu

Muli ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Noto Sans – ukázka fontu v nadpisu

Noto Sans ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Noto Serif – ukázka fontu v nadpisu

Noto Serif ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Nunito – ukázka fontu v nadpisu

Nunito ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Open Sans – ukázka fontu v nadpisu

Open Sans ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Poppins – ukázka fontu v nadpisu

Poppins ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

PT Sans – ukázka fontu v nadpisu

PT Sans ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

PT Serif – ukázka fontu v nadpisu

PT Serif ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Raleway – ukázka fontu v nadpisu

Raleway ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Roboto – ukázka fontu v nadpisu

Roboto ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Roboto Slab – ukázka fontu v nadpisu

Roboto Slab ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Source Sans Pro – ukázka fontu v nadpisu

Source Sans Pro ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Source Serif Pro – ukázka fontu v nadpisu

Source Serif Pro ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Ubuntu – ukázka fontu v nadpisu

Ubuntu ukázka fontu v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

sans-serif – ukázka v nadpisu

sans-serif ukázka v dlouhém odstavcovém textu, abychom viděli, jak to vypadá, když tento font použijeme pro psaní delšího textu. Text bude dlouhý na několik řádků a tučným textem nebo kurzívou vyzkoušíme i jeho řezy. Tohle by nám pro představu mohlo stačit.

Pozor: volba „sans-serif“ není výběr konkrétního fontu, ale použití obecného bezpatkového písma nainstalovaného na zařízení návštěvníka (typicky Arial, Verdana, Tahoma…).

Máte k Shoptetu více otázek nebo chcete pomoci s nastavením svého e-shopu?
Nabízím individuální školení Shoptetu i kompletní tvorbu e-shopu.

Chcete dostávat pravidelné tipy a rady, jak začít s online marketingem svépomocí?

Pro nadšence, kteří se pouští (nebo chtějí pustit) do vlastního podnikání a chtějí také proniknout do základů online marketingu jsem připravil projekt Sám sobě marketérem.

📨 Jednou za dva týdny posílám e-mail s praktickými tipy, které budete schopni sami hned aplikovat do praxe.

Více na www.samsobemarketerem.cz

Kdykoliv máte možnost se z odběru odhlásit.